Väder

Dagens väder i Paris

Paris
13°
clear sky
humidity: 76%
wind: 3m/s WSW
H 13 • L 10
16°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
18°
Wed
21°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

Vädret i Paris

Den bästa tiden att besöka Paris är antingen på våren eller hösten. Då är det inte för varmt, som det kan bli under sommaren. Paris har generellt varma somrar och kalla vintrar. Det finns en tydlig skillnad mellan årstiderna men extrem värme eller kyla är sällsynta. Nederbörden är måttlig och jämn året runt. Staden är känd för sina plötsliga regnskurar. Dock är stadens genomsnittliga nederbörd låg jämfört med andra regioner i Frankrike.

Vår

Efter den kalla vintern kommer våren med de blommande blommorna, varmare temperaturer och längre dagar. Runt mars månad börjar temperaturen dagtid nå över 10 grader. Kvällarna, främst tidigt på våren, kan fortfarande vara rätt kyliga. Packa ner en hyfsat varm jacka ifall Ni ska visas i Paris under denna tid. I maj sedan når temperaturen över 20 grader. Statistiskt sett har våren lägst nederbörd av årstiderna, bli dock inte överraskade ifall Ni råkar ut för en och annan regnskur.

Sommar

Sommaren är i allmänhet varm i Paris, med någon enstaka värmebölja då och då. Toppen på sommaren inträffar i juli och augusti. Temperaturerna når då regelbundet runt 25 grader.

Enstaka skyfall kan under sommarmånaderna dyka upp när som helst. Trots att antalet regniga dagar brukar vara runt 12 per månad under denna tid så har sommarmånaderna större nederbörd än övriga årstider. Det regnar helt enkelt mer när det väl regnar under denna tid. Ta med andra ord med ett paraply.

Paris, precis som resten av Frankrike, får ibland värmeböljor då temperaturen når 30 grader. Att då spendera tid i staden kan vara minst sagt obekvämt. Det är å andra sidan lika obekvämt i vilken storstad som helst.

Höst

Hösten är en tid av förändring. Sommarens varma väder får snabbt ge vika för vintern. Vädret är fortfarande varmt i september men börjar svalna ganska snabbt och i och med november blir det direkt kyligt. September kan innehålla varma dagar med temperaturer på över 20 grader. I november bör Ni inte räkna med att det blir mycket varmare än 10 grader.

Vinter

Vintrarna är relativt kalla i Paris, med januari som den kallaste månaden.  I genomsnitt ligger temperaturen mellan 1 ° C till 6 ° C . Det är inte ofta staden får känna på minusgrader. Det händer att man får se snö i Paris, men det är inte alltför vanligt. nivån.