Mer än fotbolls-EM i Paris

Mer än fotbolls-EM i Paris.

Tiden närmar sig för årets sporthöjdpunkter, och om du är en av dem som kommer att besöka Paris i sommar under EM, vill du säkert passa på att upptäcka så mycket som möjligt under din tid där. Planera in ytterligare ett par dagar för att få tid till att se allt som den franska huvudstaden har att erbjuda.

Skoj för hela familjen

Kanske är din familj helt fotbollstokig som åker på en gemensam fotbollsresa. Eller så är det du som är fotbollsintresserad, din familj letar efter något annat att göra medan du följer mästerskapet. Skäm bort dina barn med ett besök till Disney Land. Det är en plats för hela familjen, men kanske främst för dina barn som får en chans att möta alla sina hjältar från Disney-världen, men för föräldrar är det också en plats som kan väcka nostalgiska känslor från sin egen barndom.

Cafékulturen

Något jag tycker om att göra i en ny stad är att titta på alla människor. Så efter en dag då jag vandrat runt i staden, brukar jag beställa in en god kopp kaffe, som jag avnjuter medan jag blickar ut mot folkvimlet utanför caféet. Paris är välkänt för sina caféer. De erbjuder välsmakande kaffe och bakverk.

Om du verkligen älskar kaffe, är en resa till Paris inte komplett utan ett besök till Café de Flore vars inbjudande fasad, i kombination med ett stort utbud av olika kaffedrycker, är den perfekta platsen att avnjuta en kopp kaffe. Det som skiljer den här historiska platsen från andra caféer är listan av välkända personer som har besökt caféet. Här har flertalet författare, filosofer och filmstjärnor avnjutit en kopp kaffe. Men, med den popularitet caféet har, kan du inte förvänta dig annat än ett högre pris.

Arkitektur och konst

Gatorna i Paris är omgivna av fantastiska exemplar av historiska byggnader. Bara från en kort promenad genom staden hinner du se flera av de monument och landmärken som gör staden känd. Här hittar du bland annat Notre Dame, Triumfbågen, och Eiffeltornet. Vyerna från Triumfbågen och Eiffeltornet är oslagbara, så försök att hinna med ett besök till de sevärdheterna. För dig som älskar konst av alla dess slag, är ett besök till Louvren ett givet val. Men se till att planera i förväg, och boka biljetter redan innan du åker dit, för att undvika de långa köerna.