Smekmånad i Paris

Smekmånad-tips

Paris är kärleken och romantikens stad, med dess kända kultur för mat och dryck, floden Seine som rinner genom staden och dess vackra monument. En stad som passar perfekt för en smekmånad. Självklart finns det fler platser som lämpar sig för smekmånad, som exempelvis Rom, Greklands öar, eller varför inte resa karibien. Dessvärre är dessa alternativ desto dyrare, framför allt en resa till Karibien.

Det finns mycket man rekommenderas göra i Paris under en smekmånad. Framför allt ska man bo på ett fint hotell, vilket inte kommer att bli några problem att finna i stadskärnan. Utöver det är vädret förhoppningsvis bra och tillåter strosning längs innerstadens gator och annan sightseeing.

De största kulturarven måste, i vanligt ordning, besökas. Kulturarv som Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Det finns dessutom andra sevärdheter som kanske passar sig desto bättre för ett nygift par.

Man borde vid någon måltid äta på ”Restaurant Chartier” som är en restaurang inredd i ett gammalt apotek. Maten är billig, men framför allt god. Denna restaurang ligger i stadsdelen Monmartre och är ett synnerligen värt besök.

Samtidigt som Monmarte besöks, bör man passa på att besöka konstnärerna på torget i denna stadsdel. Konstnärerna står och målar på torget samtidigt som de säljer sin konst. Många konstnärer har fått sin inspiration här och kanske står framtidens Picasso och väntar på sitt genombrott. Då är det inte mer än passande att be någon av konstnärerna att måla en tavla med brudparet som motiv. En souvenir som för alltid kommer att påminna om en underbar smekmånad i romantikens stad, Paris.