Kommunikationer & Transport

Paris transportmedel passar alla

Paris är en stad som erbjuder flera smidiga kommunikationssätt för dess invånare och besökare. Generellt fungerar kollektivtrafiken bra, har ett modest pris och är ett utmärkt sätt att ta sig runt på.

RER

Paris pendeltåg till och från förorterna. RER går ända in till centrum och har förbindelse med tunnelbana och övrigt tåg. Det finns fem linjer: A, B, C, D och E. Går dagligen från 05:30 till midnatt med avgångar var 12 minut.

300x250 City

Métro

Paris tunnelbana har fler än 300 stationer i dess nät. Det är aldrig längre än 500 meter till en nedgång var Ni än befinner Er. Linjerna har nummer 1 till 14 och skyltar visar slutstationen. För att byta linje, följ de orange skyltarna: correspondence. Tunnelbanan går dagligen från 05:30 till 00:30. Ska Ni åka mycket kan det vara värt att köpa en carnet. Det är kort om tio biljetter som även gäller på bussar.

Buss

Ett utmärkt sätt att se Paris (framför allt nr 24) även om det kan bli stopp i trafiken då och då. De olika linjerna är angivna på busshållplatsernas skyltar. Bussarna går från 06:30 till 20:30, med begränsad tidtabell efter 20:30 och söndagar.

Båt

Flodbåtarna går på Seine från april till september. Hållplatser vid Eiffeltornet, Musée d’Orsay, Louvren, Notre Dame och Hótel de Ville. Var 35 minut, 10 – 19. Man kan köpa en biljett som gäller hela dagen.

Taxi

Är ett förhållandevis billigt sätt att ta sig runt på jämfört med flera andra Europeiska storstäder. För €10 kommer Ni en rätt bra bit till skillnad mot i valfri stad i Sverige. Även om inte riktigt alla taxichaufförer talar engelska går det oftast att göra sig förstådd.