Hotell

Billiga samt exklusiva hotell i Paris

Generellt bör man vara medveten om att hotell i Paris, nästan oberoende av kategori eller pris, har hög- och lågsäsong. Dessa skiljer sig något från ett hotell till ett annat, men oftast motsvarar högsäsong slutet av våren och sommaren, och möjligen ett par veckor kring jul. Om du letar efter ett billigt boende se till att boka ett i förväg.

Hotel du Louvre ParisDet finns några saker att komma ihåg. Tänk på att alla har olika standarder som de är vana vid när de dels bor hemma, men även när de är ute och reser. Mina och andras rekommendationer bör därmed ses som riktlinjer och inte absoluta sanningar. Bara du själv vet till exempel om du är bekväm med att bo på ett så kallat “budgethotell”, kanske nära en trafikerad gata och med enkel inredning. Pris per natt avgör mycket. Ett rum som kostar under €100 natten kommer erbjuda få bekvämligheter, medan ett i den högre prisklassen kommer att göra det.

Varje område i Paris har sina fördelar. Många bra hotell inom gångavstånd från stora sevärdheter, särskilt kring Louvren och Champs-Elysées, är dyra. Det finns dock en del hotell i mellansegmentet på rue Saint-Dominique, inklämt mellan Eiffeltornet och Invalides. Om Ni vill ha ett boende nära till affärer, caféer och restauranger, prova hotellen vid Marais och St Germain. För det romantiska Paris, rekommenderas områdena Ile St Louis och Montmartre. Bastille och Oberkampf är väl lämpade för partyfolket då det är nära flertalet nattklubbar och kräver därmed ingen lång promenad eller taxiresa tillbaka. Det har varit en strid ström av hippa designhotell som öppnat runt om i staden de senaste åren. Dessa hotell finner Ni ofta utanför de mest centrala delarna av staden.

Ett annat bra hotelltips är att kika på Bed & Breakfast, som kan vara ett bra alternativ för de av Er som vill ha ett litet enklare boende. För det växande antalet B&Bs, konsultera webbplatsen http://www.paris-touristoffice.com och sök på Hébergement chez l’habitant. Där hittar Ni ett tiotal företag som erbjuder B&Bs i och runt Paris. Priser från ca €40 per person och uppåt, ofta med ett krav på att stanna minst två nätter.