Flygplats Charles de Gaulle

Europas näst största flygplats

Beläget 23 km nordost om Paris, erbjuder flygplatsen Charles de Gaulle många transportförbindelser till den franska huvudstaden Paris via motor- och järnväg. Denna flygplats var en av de första flygplatserna i Europa att ha ett specifikt integrerat snabbtåg. I Charles de Gaulles fall heter tåget RER och det når centrala Paris på ca 45 minuter, Disneyland Resort på tio minuter och Lille samt Bryssel på cirka en timme. Regelbundna RATP-bussar och taxi opererar också från CDG.

Beroende lite på vilket av ovanstående alternativ Ni väljer, tar det cirka 1 timme och 30 minuter innan Ni är inne i Paris City. Det tar relativt lång tid att komma ut och få bagage, sedan är det mycket trafik även om flygplatsen ligger relativt nära Paris.

Charles de Gaulle Airport – även känd som Paris Roissy – har tre moderna terminaler. CDG har fått kritik för att avstånden mellan terminalerna och de olika hallarna är för stora men såvida Ni inte har direkt bråttom mellan två flighter så ska det inte ställa till några problem. Det är en förhållandevis fräsch flygplats med ett bra utbud av taxfree, restauranger, barer med mera. Ett tips är att fynda parfym här, det är ganska mycket billigare än hemma i Sverige.

300x250 City

De tre terminalerna i flygplatsen är anslutna med gratisbuss och hanterar över 200.000 passagerare dagligen. Terminal 1 hanterar internationella flygningar, exklusive Air France, Terminal 2 Air France och andra flygbolag som flyger till europeiska destinationer och Terminal T9 servar uteslutande charterflyg. Terminal 2 har för närvarande fem separata hallar och håller för närvarande på att byggas ut.