Disneyland Paris

Musse Pigg och Kalle Anka i Frankrike

Denna berömda nöjespark från USA öppnade i Frankrike 1992. Initialt var namnet Euro Disney Resort samt Euro Disneyland för själva nöjesparken. 1994 byttes namnet på hela komplexet till Disneyland Paris.

Disneyland Paris, som anläggningen numera heter, är belägen i Val d’Europe, en av de fyra sektorerna ingående i Marne-la-Vallée, cirka 35 km öster om Paris. Med metro är det 5 zoner bort. Initialt möttes denna nöjespark av stort motstånd, men har efter hand blivit en uppskattad turistattraktion, främst för barnfamiljer.

Här erbjuds fantasi, humor, glädje och även de senaste tekniska landvinningarna. Disneyland Paris har över 50 attraktioner spridda på fem temaområden. Det är svårt att hinna med och se allt på en enda dag så det rekommenderas att Ni har två dagar på er. Det finns oerhört mycket att se och risken är stor att Ni utan planering kommer att missa en del roliga uppträdanden.

Förutom själva nöjesparken och Walt Disney Studios finns det även flertalet andra amerikainspirerade saker som hotell, golfbanor med mera.

Något som är bra att veta är att Ni som  besökare inte får ta med Er mat in. Maten Ni äter måste Ni således köpa inne på Disneyland Paris. Det som erbjuds där är mestadels amerikainspirerade alternativ i form av hamburgare och tex-mex. Maten är inte billig.

Biljetterna som ger entré kostar €50 för vuxna samt barn över 11 år.

Telefon:
+33 (0)1 – 60 30 60 53

Hemsida:
http://www.disneylandparis.com